به پرتال شاراکس خوش آمدید

آشنایی با آفات گیاه آلوورا

توسط : SHARAX تاریخ :‌ 28 خرداد 1401, 13:43 دسته بندی : وبلاگ / مقالات آلوورا

آلوورا یکی از رایج ترین گیاهانی است که در چند سال اخیر به دلیل خاصیت های فراوان خود در بین مردم بسیار شناخته شده است و آلوورا یکی از رایج ترین گیاهان آپارتمانی می باشد، که جزو خانواده سوسن ها می باشد و متعلق به کشور آفریقا می باشد، معمولا 25 گونه گونه مختلف از گیاه آلوورا شناخته شده است. آلوورا نیز مانند تمامی گیاهان ممکن است دچار خرابی و آفات می شود، از جمله آفت های و بیماری های این گیاه بر اثر مصرف شیره گیاه آلوورا و زخمی کردن پوست گیاه به وجود می آید و باعث زرد و قهوه ای شدن و چروک شدن برگ کیاه آلوورا می باشد. اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که گیاه آلوورا را نگهداری می کنید بهتر است آشنایی با آفات گیاه آلوورا را داشته باشید تا در صورت دیدن هر نشانه ای متوجه آفات گیاه آلوورا باشید و برای درمان آن اقدام کنید، در صورت مشاهده لکه های سیاه روی گیاه آلوورا با آفت گیاهی مواجه شده اید و برای درمان گیاه خود باید اقدام کنید تا از پوسیدگی کامل گیاه جلوگیری کنید، در ادامه مقاله با ( اسم سایت ) همراه باشید تا با آشنایی با آفات گیاه آلوورا و روش درمان این آفات از گیاه خود بهتر نگهداری کنید.

 

آفات آلوورا

 

بیماری ها و آفات گیاه آلوورا

 

قبل از آشنایی با آفات گیاه آلوورا بهتر است با اصول نگهداری این گیاه آشنا باشید، زیرا ممکن است مشکل گیاه شما تنها با تغییرات کوچیکی در نحوه نگهداری گیاهتان رفع شود، می توان از شرایط نگهداری گیاه آلوورا گفت که بهترین مکان برای کاشت و رشدگیاه آلوورا داخل یک گلدان بزرگ در محیطی با نور کامل و تهویه هوای مناسب می باشد، تا گیاه آلوورا خوب رشد کند ودارای برگهای بزرگ و سبز باشد. به نکته مهمی که در مورد نگهداری گیاه آلوورا، باید به آن توجه داشته باشید نور کامل یا نیم سایه و آبیاری مناسب و منظم این گیاهمی باشد، حتما توجه داشته باشید که از زهکش گلدان اطمینان داشته باشید زیرا آلوئه ورا به آبیاری زیادی نیاز ندارد و در صورتی که زهکشی گلدان به درستی انجام نشده باشد ممکن است گیاه آلوورا از ریشه شروع به پوسیدن کند. اما در برخی موارد حتی با رعایت تمامی موارد در نگهداری از گیاه آلوورا ممکن است که در اثر برخی از عوامل گیاه شما با مشکلاتی رو به رو شود که بهتر است سریعا برای برطرف کردن آن ها اقدام کنید . در ادامه با برخی از مشکلات و راه حل های از بین بردن آنها آشنا می‌شوید.

 

زرد شدن قسمت پایین برگ های گیاه : اگر احساس کردید که قسمت پایینی گیاه آلوورای شما رو به زردی می رود، به دلیل آبیاری زیاد این گیاه می باشد، آلوورا نیز مانند کاکتوس ها نیاز به آبیاری زیادی ندارد و فقط هنگام خشک شدن خاک خود لازم است که این گیاه را آبیاری کنید و حتما توجه داشته باشید که آب اضافی گیاه از سوراخ های زه کشی بیرون برود

 

لکه های قهوه ای گیاه آلوورا : اگر انتهای گیاه آلوورای شما قهوه ای رنگ شده و شل شده باشد، به دلیل وجود قارچ در گیاه می باشد، در این هنگام می توانید از قارچ کش استفاده کنید و گیاه خود را مجدد در ماسه بادی و یا خاک برگی ضدعفونی شده بکارید

 

لکه های سیاه روی برگ گیاه آلوورا : این لکه ها روی گیاه بر اثر گزش حشرات و یا ریختن تخم آن ها روی برگ های گیاه آلوورا ایجاد می شود، نکته ای باید در این به آن توجه کنید، این لکه ها روی برگ گیاه است و به داخل گیاه و ژل آن نفوذ نکرده است، پس مصرف ژل داخل گیاه ضرری ندارد

 

برگ های آلوورا لاغر و پریشان باشند : در صورت مشاهده این مشکل بهتر است که آبیاری گیاه خود را بیشتر کنید، درست است که گیاه آلوورا نیاز به آبیاری زیادی ندارد اما نباید بیش از حد به آلوورا خشکی دهید، کمبود نور و مواد غذایی نیز از دیگر عواملی است که ممکن است باعث بروز این مشکل شود، برای نگهداری از آلوورا می توانید از کود مایع نیز استفاده کنید.

 

برگ های آلوورا قرمز و قهوه ای شوند : این مشکل به دلیل تابش بیش از اندازه نور خورشید به وجود می آید و اگر نور خورشید به طور مستقیم و بیش از اندازه به گیاه آلوورا بتابد، برگ های گیاه آلوورا حالت سوختگی و مردگی پیدا می کنند، در این هنگام بهتر است گیاه را در قسمت سایه قرار دهید تا به حالت اولیه خود برگردد.

 

برگ های وارفته و سرپایین : این مورد در اثر کمبود نور خورشید در برگ های گیاه آلوورا رخ می دهد و به سمت پایین رخ می دهند، بهترین محیط برای نگهداری از گیاه آلوورا محیطی با نور معتدل می باشد.

 

موجودات سفید پودر مانند ( شپشک آردآلود ) : این شپشک ها در اثر آبیاری زیاد و غلط و رطوبت زیاد در فصل های گرم سال ایجاد می شوند، در صورت مشاهده این شپشک ها گیاه را از باقی گیاهان جدا کنید و به وسیله دستما و محلول مایع ظرف شویی و آب شپشک ها را از سطح گیاه پاک کنید، برای نتیجه گیری بهتر می توانید از سموم شیمیایی استفاده کنید.

 

رشد کم و یا توقف رشد گیاه : اگر متوجه توقف رشد گیاه آلوورا و یا رشد کم گیاه شدید نشانه قلیایی شدن خاک گیاه می باشد و عناصر مورد نیاز گیاه در خاک کم شده است، پس بهتر است که خاک گیاه را به صورت کامل تعویض کنید.

 

وجود کرم در خاک گیاه : در صورت مشاهده کرم در خاک گیاه، می توانید از سموم گیاهی هفته ای یکبار هنگام آبیاری گیاه استفاده کنید.

 

 

آشنایی با آفات گیاه آلوورا و درمان آن ها

 

شپشک سپردار : این شپشک از شسره گیاه آلوورا استفاده می کند و باعث کاهش رشد گیاه می شود، همچنین به دلیل سپر سیاه رنگی که دارد به گیاه ظاهر نامناسبی می دهد.

 

راه مقابله و درمان : ابتدا گلدان مبتلا به آفت را از سایر گلدان ها جدا کنید، مرحله بعدی پاک کردن شپشک ها از روی گیاه می باشد، اگر یک ساقه خیلی آلوده باشد بهتر است آن ساقه را ببرید، سپس به وسیله سم پاش گیاه را با سموم سیستمیک سم پاشی کنید.

 

کنه تار عنکبوتی : این آفت نیز از شیره گیاه تغذیه می کند و باعث ایجاد نقاط زرد رنگ روی برگ های گیاه آلوورا می شود و پس از مدتی باعث پژمردگی گیاه می شود و در نقاط مختلفی از گیاه تکه های از تار به وجود می آید.

 

راه های مقابله و درمان : برای درمان آفت کنه تار عنکبوتی باید گیاه آلوورا را با سموم کنه کش سمپاشی کنید.

 

کپک سیاه : کپک سیاه یکی از بیماری های قارچی می باشد که در گیاه آلوورا ایجاد می شود، کپک سیاه در گیاهانی که شته ، شپشک آرد آلود ، مگس سفید ، در آن ها فعالیت میکنند، ایجاد می شود و به دلیل تولید عسلک سطح برگ گیاه چسبناک میشود و بعد از گذشت مدت زمان این سطح چسبناک با قارچ دوده یا سیاه پوشیده میشود قارچ ها نیز از عسلک تغدیه میکند.
این نوع از آفت بیشتر باعث ایجاد ظاهر زشت در گیاه میشود. پوسیدگی طوقه از دیگر افت های دیگر گیاه آلوورامی باشد و زمانی ایجاد می شود که بستر خاک گیاه مرطوب باقی بماند، در این صورت برگهای گیاه زرد میشوند و ساقه گیاه نیز پوسیده می شود.

 

راه های مقابله و درمان : گیاه مبتلا به طوقه را از داخل خاک بیرون بیاورد و قسمت های پوسیده آن را جدا کنید، قسمت های آلوده را به وسیله چاقوی ضدعفونی شده جدا کنید، چند دقیقه گیاه آلوورا را درمحلول قارچ کش مانکوزب دو به هزار غوطه ور سپس گیاه را از محلول خارج کنید،حدود یک هفته گیاه را در مکانی خشک و سایه دور از تابش نور خورشید قرار دهید، که تا حدودی رطوبت خود را از دست بدهد و انتهای قسمت بریدکی کالوز ببندد بعد پینه بستن، گیاه را در گلدانی مناسببا سایز گیاه و خاک مناسب ( ماسه ) بکارید. در ادامه گلدان جدید را در مکانی سایه با نور محیطی قرار دهید آبیاری گیاه تازه کاشته شده آلوورابسیار کم باشد و به میزانی باشد که بستر خاک گیاه مرطوب باشد گیاه آلوورای شما در کمتر از یک ماه ریشه میزند.

 

مطالب مشابه

ارسال نظر

عکس خوانده نمی شود

کلیه حقوق محفوظ و متعلق به شرکت صنایع نوآوران عتیق است.
انصراف
فروش ویژه دایس و پودر آلوئه ورا
سال نو مبارک