روش قلمه زدن برای تکثیر آلوورا
توسط : SHARAX تاریخ : 4 تیر 1401, 13:55 دسته بندی : وبلاگآلوورا یکی از پرخاصیت ترین گیاهان می باشد، که خواص بسیاری دارد و در صنعت های مختلفی مانند پزشکی، آرایشی و ... مورد استفاده قرار می گیرد. آلوورا علاوه بر خواص های درمانی خود به عنوان یک گیاه زینتی نیز شناخته شده است و به راحتی می توان آلوورا را در منزل کاشت و نگهداری کرد.
آلوورا علاوه بر جنبه ی زیبایی و تزئینی، خواص درمانی و خوراکی دارد و می توان به عنوان خوراکی نیز از آن استفاده کرد، معمولا تمامی افراد گیاه آلوورا را با خواص درمانی که برای پوست دارد می شناسند. آلوورا جزو گیاهانی است که در هر شرایطی قابلیت رشد دارد و با بی ابی نیز دوام می آورد، آلوورا علاوه بر تمامی خواص های خود خواص تصفیه کنندگی هوا را هم دارد. در ادامه مقاله با ( ااسم سایت ) همراه باشید تا چند روش قلمه زدن برای تکثیر آلوورا را به شما آموزش دهیم تا به راحتی این گیاه را در منزل خود پرورش دهید و از آن استفاده کنید.
شرایط نگهداری آلوورا در منزل
درست است که گیاه آلوورا در تمامی شرایط رشد می کند و نیاز به شرایط خاصی ندارد، اما اگر قصد دارید که پس از آموزش روش قلمه زدن برای تکثیر آلوورا در منزل، این کیاه را منزل خود نگهداری کنید، حتما به نکات زیر توجه کنید.
- نور : درست است که نور کافی لازمه رشد هر گیاهی می باشد، اما گیاه آلوورا نیازی به نور مستقیم ندارد و در محیط های بدون نور و یا کمی تابش نور به راحتی رشد می کند.
- آبیاری : آلوورا نیز مانند دیگر گیاهان خانواده کاکتوس ها نیاز به آبیاری زیادی ندارد و از آن دسته گیاهانی نیست که نیاز به آبیاری روزانه و مراقبت روزانه داشته باشد، کافی است که هفته ای یکبار گیاه آلوورا را آبیاری کنید. پس از آموزش روش قلمه زدن برای تکثیر آلوورا هنگام کاشت این گیاه بستر کاشت و گلدان آلوورا را کاملا زهکشی کنید تا از جمع شدن آب در گلدان و پوسیدگی گیاه آلوورا جلوگیری کنید.
- دما : بهترین دما برای نگهداری از آلوورا و رشد این گیاه دمای 21 تا 31 درجه سانتی گراد می باشد.
- خاک : گیاه آلوورا در تمامی خاک ها قابلیت رشد دارد، اما بهترین خاک برای رشد گیاه آلوورا خاک لومی شنی با زهکشی بالا است. اما بهترین بستر برای قلمه زدن آلوورا ماسه شسته شده می باشد.
روش قلمه زدن برای تکثیر آلوورا از طریق پاجوش
روش قلمه زدن برای تکثیر آلوورا از طریق پاجوش یکی از ساده ترین و راحت ترین روش های قلمه زدن این گیاه می باشد، برای قلمه زدن آلوورا به این روش مراحل زیر را طی کنید
- در ابتدا پاجوش هایی از گیاه آلوورا با طول عمر سه تا چهار ماه که دارای چهار و یا پنچ برگ از این گیاه که ارتفاع 20 و یا 25 سانتی متر است را انتخاب کنید.
- به آرامی با حفر خاک اطراف پاجوش را به آرامی از گیاه مادر جدا کنید، این کار را به صورتی انجام دهید که آسیبی به گیاه مادر وارد نشود.
- پاجوش جدا شده را به گلدان دیگر منتقل کنید، ترجیحا خاک گلدان بهتر است از جنس ماسه باشد.
- پس از گذشت دو یا سه هفته گیاه آلوورا شما به آرامی رشد می کند، برای این کار هفته ای یک بار به مقدار کم آن را آبیاری کنید.
روش قلمه زدن برای تکثیر آلوورا از طریق برگ
- قلمه زدن گیاه آلوورا از طریق برگ آلوئه ورا نسبت به کاشت و قلمه زدن از طریق پاجوش، احتمال ریشه زایی کمتری دارد، اما در صورت استفاده از هورمون ریشه زایی، شانس ریشه دار شدن گیاه بیشتر خواهد شد.
- برای شروع قلمه زدن آلوورا از طریق تکثیر برگ یک گیاه مادر سالم را انتخاب کنید، یک قیچی و یا چاقوی تیز انتخاب کنید و حتما آن را ضدعفونی کنید، یکی از برگ های بزرگ گیاه را انتخاب کنید که بالغ باشد و کاملا سالم باشد.
- برگی را که انتخاب کردید را به طور زاویه دار و به سمت پایین ببرید.
- قسمت پایینی برگ آلوورا بریده شده را در بستر کاشت مناسب ترجیحا خاک ماسه شسته شده و مرطوب بکارید و از این مورد مطمئن شوید حدود یک سوم برگ بریده شده برای قلمه زدن در خاک فرو رفته باشد.
- سپس گلدان را در مکان مناسب با شرایط مناسب قرار دهید تا گیاه آلوورای قلمه زده شده رشد کند.