میناب شهری مناسب برای کاشت آلوورا
توسط : SHARAX تاریخ : 8 بهمن 1401, 13:33 دسته بندی : وبلاگ / مقالات آلووراگیاه آلوورا ، به دلیل ویژگی های خاص و تحمل شرایط سخت مانند کم آبی، گرمای آب و هوا و ... به راحتی در مناطق خشک و گرمسیری رشد می کند. از گیاه آلوورا به عنوان یک گیاه زینتی و همچنین دارویی درمانی استفاده می شود.
گیاه آلوورا در دسته زنبق ها قرار دارد اما شکل ظاهری آن به کاکتوس ها شباهت دارد و یک گیاه سخت به حساب می آید، آلوورا به دلیل تحمل بالایی که دارد و در مناطق خشک و گرمسیری رشد می کند به گیاه لاله بیابان معروف می باشد. آلوئه ورا امروزه در مناطق جنوبی کشور مانند هرمزگان، بوشهر و ... به صورت گلخانه ای و یا مزرعه ای کشت می شود. آلوورا به دلیل خواص بسیاری که دارد در صنایع داروسازی، درمانی، زیبایی، پزشکی و ... بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و به همین دلیل گلخانه ها و مزرعه های زیادی شروع به کشت و تولید این گیاه کرده اند و کشت آلوورا به عنوان یک شغل و حرفه ی جدید شناخته شده است، بنابراین شهر ها و شهرستان های زیادی اقدام به کاشت آلوررا کرده اند.
میناب یکی از شهرهای استان هرمزگان می باشد، که در قسمت جنوب کشور ایران قرار دارد. میناب در شمال خاوری تنگه هرمز قرار دارد. با توجه به موقعیت جغرافیایی و منطقه ای و آب و هوایی میناب شهری مناسب برای کاشت آلوورا می باشد، در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا با شرایط کشت و تولید گیاه آلوورا در شهر میناب بیشتر آشنا شوید.
کمی راجب شهرستان میناب
شهرستان میناب یکی از شهرستان های استان هرمزگان می باشد که در قسمت جنوب ایران قرار دارد، میناب در گذشته به نام محلی مینو در بین مردم معروف بود و در طی گذشت چند سال، نام این شهرستان به میناب، تغییر یافت.
آب و هوای شهرستان میناب در محله صحرایی قرار دارد که در مناطق کوهستانی گرم و خشک و جلکه ای گرم و مرطوب قرار دارد؛ میناب دارای یک رودخانه با آب شیرین می باشد، که آب مصرفی شهرستان را تامین می کند.
در قسمت جلگه ای شهرستان میناب کشاورزی بسیار رونق دارد، اما در بخش کوهستانی آن کشاورزی رونق بسیاری ندارد. اما با توجه به شرایط رشد گیاه آلوورا، حدود بیست هزار هکتار از زمین های این شهرستان، به کشت آلوئه ورا اختصاص دارد و سالیانه حدود 800 تن آلوورا در شهرستان میناب کشت می شود. کاشت و برداشت آلوورا، از دی ماه سال 1400 آغاز شده و تا امروز ادامه دارد.
شرایط پرورش و نگهداری آلوورا در شهرستان میناب
آبیاری گیاه آلوورا :گیاه آلوئه ورا با توجه به اینکه نیازی، به آبیاری زیادی ندارد، به همین دلیل این گیاه در شهرستان میناب، رشد و کشت می شود. گیاه الوورا را میتوان به روش های مختلف ثقلی، قطره و بارانی انجام می شود. گیاه آلوورا، را با توجه به اقلیم منطقه ای باید هر 7 الی 10 روز آبیاری کرد..
آبیاری گیاه آلوئه ورا، یکی از مهم ترین مسائل در کشت و تولید آلوورا می باشد، اگر آبیاری گیاه آلوورا به درستی انجام شود، ژل گیاه آلوورا کیفیت بهتری خواهد داشت.
اما در آبیاری گیاه آلوورا باید توجه داشته باشید که، اگر آبیاری این گیاه بیش از اندازه انجام شود برگ ها به رنگ قهوی تبدیل می شوند و تحلیل می روند.
نور مناسب گیاه آلوورا : یکی از بهترین روش های پروش گیاه آلوورا، نور خوب و کافی می باشد، درست است که اگر به صورت مستقیم نور خورشید به برگ آلوورا برخورد کند باعث لکه روی برگه های آلوورا می شود، شهرستان میناب یک شهرستان جنوبی می باشد و نور خورشید برای رشد آلوورا به میزان کافی وجود دارد.
دما و رطوبت مورد نیاز گیاه آلوورا : آلوئه ورا یک گیاه کم توقع می باشد و در مناطق گرم و خشک به راحتی رشد می کند. حداقل و حداکثر تحمل این گیاه 10 تا 50 درجه سانتی گراد می باشد، اما بهترین دما برای رشد گیاه آلوورا 20 تا 30 درجه سانتی گراد می باشد؛ بنابراین با توجه به شرایط آب و هوایی شهرستان میناب، یک شهرستان مناسب برای کاشت گیاه آلوورا می باشد.
خاک مناسب گیاه آلوورا :بهترین و مناسب ترین خاک برای رشد، گیاه آلوورا خاک ماسه ای با زهکشی خوب می باشد، همچنین ph مناسب، خاک گیاه آلوررا باید بین 6 الی 7 باشد، شوری خاک کشت، گیاه نیز باید بیشتر از 8 دسی زیمنس باشد، زیرا شوری بیش از اندازه خاک گیاه، باعث کاهش کیفیت ژل آلوورا می شود.
فاصله بین بوته های گیاه آلوورا : گیاه آلوورا، یک گیاه بزرگ و بوته ای می باشد و قد آن نیز نسبتا بلند می باشد، بنابراین لازم است که بوته های آلوورا با فاصله های استاندارد در کنار هم کاشته شوند، باید پاجوش های آلوورا با یکدیگر 50 سانتی متر، کاشته شوند.