دلایل رشد نکردن آلوورا و آموزش درمان گیاه
توسط : SHARAX تاریخ : 9 اردیبهشت 1402, 17:04 دسته بندی : وبلاگآلوورا که در سال های اخیر در بین تمامی مردم محبوبیت بسیار زیادی پیدا کرده است، هر چند که یک گیاه سرسخت می باشد که ژل آن یعنی ژل آلوورا بسیار معروف است ، اما گاهی ممکن است با توجه به برخی شرایط رشد نکند، رشد نکردن گیاه آلوورا دلایل مختلفی دارد که از آن ها میتوان به نبودن نور کافی، محل نگهداری نامناسب، درجه حرارت بسیار بالا، استفاده از خاک بی کیفیت و آبیاری و کودهی غیر اصولی گیاه اشاره کرد.
در این مقاله قصد داریم تا تمامی دلایل رشد نکردن آلوورا؛ را بررسی کنیم و روش های درمان این گیاه شگفت انگیز را به شما آموزش دهیم.
نبود نور کافی و رشد نکردن آلوورا
نور کافی در محل نگهداری هر گیاهی شرط فتوسنتز، کلروفیل سازی، تامین و ذخیره انرژی برای انجام فرآیند متابولیسمی می باشد.
نور کافی محل نگهداری گیاه آلورا، روزانه 6 ساعت نور مستقیم و 6 ساعت نور غیر مستقیم می باشد. اگر میخواهید گیاه آلوورای شما به اندازه کافی رشد کند و یک گیاه سالم داشته باشید کافی است که هنگام طلوع آفتاب اصله گلدان آلوورای خود را با پنچره نیم متر کنید و بعد از گذشت حدود 6 ساعت فاصله گلدان را افزایش دهید و بگذارید گلدان تا پنجره حدود 2 متر فاصله داشته باشد.
البته این نکته را فراموش نکنید که محیطی که قصد دارید گیاه آلوورا، را در آن پروش دهید باید دارای پنجره های نورگیر باشد، زیرا گیاه آلوورا برای رشد کافی نیاز به 8 ساعت نور کافی در روز می باشد.
نکته بعدی که باید در ارتباط با میزان نور کافی برای رشد آلوورا باید بدانید این است که اگر نور خورشید بیش از اندازه و به صورت مستقیم به برگ گیاه بتابد، برگ گیاه قهوه ای می شود و باعث سوختگی می شود ودر نهایت باعث رشد نکردن گیاه می شود.
آبیاری نامناسب و کاهش رشد گیاه آلوورا
درست است که گیاه آلوئه ورا، به گیاهی مقاوم در برابر کم آبی معروف است، اما باید توجه داشته باشید که اگر آبیاری آلوورا، کم تر از آب مورد نیاز گیاه باشد در آن هنگام باعث رشد نکردن آلوورا می شود.
اگر آبیاری گیاه کم باشد دیگر برگ های آلوورا رطوبت کافی ندارند و نمی توانند وظایف خود در ارتباط با رشد را به درستی انجام دهند.
همچنین اگر آبیاری گیاه بیش از نیاز گیاه باشد نیز خاک گیاه باشد، خاک گیاه دارای رطوبت بیش از اندازه می شود و به این ترتیب ریشه های آلوورا دچار پوسیدگی می شوند، پس از پوسیدگی ریشه گیاه جذب آب و مواد غذایی به غذا غیر ممکن می شود و میتوان گفت در چنین شرایطی گیاه کاملا مرده است.
اگر می خواهید از رشد نکردن گیاه آلوورای خود جلوگیری کنید، هر دو روز رطوبت سطح خاک گیاه خود را بررسی کنید و اگر مرطوب نبود، آن را به مقدار کافی آبیاری کنید. سعی کنید همیشه بین دو آبیاری خاک گیاه آلوورا کاملا خشک باشد. آبیاری آلوورا را هنگامی ادامه دهید که اضافی آب از انتهای گلدان بیرون بریزد.
کوددهی اشتباه و کاهش رشد آلوورا : گیاه آلوورا نیز مانند تمامی گیاهان برای داشتن رشد کافی نیاز نیاز به کودهی اصولی دارد و کود دادن زیاد و نامنظم به گیاه باعث کاهش رشد آلوورا می شود و برگ ها و ریشه ی گیاه آسیب می بیند.
زمان مناسب کوددهی به گیاه آلوورا، اوایل بهار تا اواخر پاییز می باشد و شما می توانید در این بازه زمانی هر دو هفته یک بار گیاه خود را کوددهی کنید.
در ارتباط با کوددهی گیاه آلوورا و رشد نکردن الوورا باید بدانید که برای یک کوددهی اصولی لازم است پس از پنج نوبت کوددهی آلوورا، خاک گلدان آلوئه ورا، را با به مدت پنج دقیقه با آب ولرم شست و شو دهید تا هم نمک های کود از انتهای گلدان خارج شوند و هم PH خاک متعادل شود، زیرا زمانی که PH خاک آلوورا نامتعادل باشد، عناصر غذایی روی جذب یکدیگر نیز اثر منفی می گذارند
خاک نامناسب و کاهش رشد گیاه آلوورا
خاک گیاه آلوورا باید بسیار سبک و با زهکشی بالا باشد، تا آب اضافی بتواند به راحتی و بدون سختی از گلدان خارج شود.
اگر خاکی که در گلدان آلوئه ورا از آن استفاده می کنید، سنگین باشد رطوبت را در خود نگه می درد و این مورد برای ریشه های گیاه آلوورا اصلا مناسب نمی باشد. زیرا اگر ریشه گیاه آلوورا به اکسیژن دسترسی نداشته باشد از بین می رود. ترکیب کوکوپیت، پیت ماس و پرلیت از بهترین مخلوط خاک برای پرورش و رشد گیاه آلوورا در منزل به شمار می رود.
مواردی که موجب رشد نکردن گیاه آلوورا شدند را بررسی کردیم، اگر با بررسی موارد بالا علت رشد نکردن گیاه خود را پیدا نکردید، حتما خاک گلدان را بررسی کنید و در صورت نیاز سریعا خاک گیاه را تعویض کنید.