چگونه آلوورا، را هرس کنیم
توسط : SHARAX تاریخ : 27 اسفند 1401, 13:31 دسته بندی : وبلاگ / مقالات آلوورابرای داشتن یک گیاه سرحال و با نشاط باید به آن رسیدگی کافی داشته باشید، اگر گیاه آلوورای شما سالم باشد به سرعت رشد می کند و شکوفه های جدید می زند و حتی ممکن است که بوته ی جدید نیز بدهد، در این شرایط شما باید برگ های بزرگ شده و رسیده را از بوته جدا کنید تا فضای کافی برای رشد شکوفه ی جدید وجود داشته باشد.
با توجه به رشد سریع آلوورا، این گیاه به مراقبت بیشتری احتیاج دارد، البته که هرس آلوورا، به ظرافت و دقت بیشتری نیاز دارد. با رعایت نکات زیر می توانید در نگهداری از گیاه خود بیشتر دقت کنید و با هرس قسمت های اضافی و یا آسیب دیده به رشد و سلامت گیاه خود کمک کنید، در ادامه این مقاله با ما همراه باشید یا چگونه هرس آلوورا و نگهداری صحیح از آن را به شما آموزش دهیم
هرس قسمت های بیرون از خاک گیاه آلوورا
در ابتدا ابزار مورد نیاز خود را آماده کنید، ابزار مورد نیازی که برای هرس گیاه آلوورا احتیاج دارید، به شی تیزی مانند چاقوی آشپزخانه نیاز دارید، هرچند می توانید برای هرس آلوورا از قیچی نیز استفاده کنید. اما توجه داشته باشید که اگر گیاه شما بیش از اندازه حجیم شده باشند، نیاز به قیچی باغبانی دارید.
قبل از استفاده از شی تیز آن را با الکل تمیز کنید و اجازه دهید کامل خشک شود.
هرس آلوورا، را از برگ های آسیب دیده شروع کنید، حتی می توانید به آرامی برگ ها را تکان دهید تا برگ های خشک شده از بین برگ های آلوورا بریزند، سعی کنید تمامی برگ های آسیب دیده و تغییر رنگ داده را از بوته آلوورا جدا کنید پس به ارامی به کمک چاقوی خود شروع به هرس برگ ها کنید.
هنگام هرس کردن برگ های آسیب دیده توجه داشته باشید که برگ های سالم دچار آسیب نشوند. هر گونه آفت و یا بیماری روی برگ گیاهان می تواند باعث آسیب به بوته آلوورا شود، بنابراین حتما توجه داشته باشید که حتما برگ های بیمار آلوئه ورا، را نیز هرس کنید.
برای زیبایی بوته آلوورای خود بهتر است به جای قیچی کردن برگ از وسط، آن ها را از ساقه جدا کنید. پس از پایان عملیات هرس کردن گیاه آلوورا، بهتر است که گیاه را در نقطه ای که سایه نور خورشید است، قرار دهید و به میزان کافی به گیاه آب برسانید تا برگ های بوته ی آلوورای شما مجدد دچار آسیب نشوند.
هرس کردن برگ های اضافی قسمت های خارجی گیاه آلوورا
برگ های اضافی گیاه الوورا، را که بزرگ شده اند را با چاقو از قسمت انتهایی گیاه جدا کنید، تا سایر برگ های بوته آلوئه ورا شما فضای کافی برای رشد را داشته باشند. برگ های بزرگ شده ای که از قسمت انتهایی ساقه جدا می کنید، این برگ ها قدیمی ترین برگ بوته است و دارای بیشترین ژل آلوورا هستند.
در هرس کردن برگ های سالم بوته، سعی کنید که برگ های نزدیک به ساقه اصلی گیاه را جدا نکنید، زیرا این برگ ها جوان هستند و باید جایگزین برگ های قدیمی شوند و بزرگ شوند.
برگ های پایینی و دور تر به ساقه، پس از گذشت و مرور زمان می ریزند، پس بهتر است که این برگ ها را در زمان مناسب هرس کنید.
هرس کردن ساقه ها شکوفه های قدیمی آلوورا
جدا کردن این قسمت ها نیز مثل هرس کردن برگ ها می باشد وقتی گیاه آلوورا شکوفه می دهد دانه های آن به سرعت می ریزند و هنگامی که شکوفه ها می میرند و از مواد مغذی که برای رشد گیاه لازم است تغذیه می کنند، پس بهتر است که آن ها را هرس کنید. البته گیاه آلوورای خانگی نسبتا کم دانه می دهند و بعید است که با چنین مشکلی مواجه شوید.
همچنین اگر گل های مرده، داخل گلدان بمانند و هرس نشوند باعث جذب حشرات داخل گلدان شود و باعث بهم ریختگی بوته آلوورا شما شود.
هرس قسمت های داخل گلدان آلوورا
برای هرس کردن قسمت های داخلی گلدان آلوئه ورا، ریشه جوش گیاه را جدا کنید. ریشه جوش یا همان پاجوش جوانه های جدیدی هستند که از ریشه گیاه رشد می کنند، این جوانه های جدید هم جای بوته قدیمی را تنگ می کنند و هم باعث کاهش انرژی گیاه می شوند، جدا کردن این جوانه ها کار چندان سختی نیست و به راحتی به کمک یک چاقوی تیز می توانید جوانه های جدید را جدا کنید.
توجه داشته باشید که ممکن است برخی از جوانه ها در زیر خاک به هم پیچیده باشند، بنابراین در این حالت باید گیاه را کاملا از خاک خارج کنید و ریشه ها را از هم جدا کنید و مجدد در گلدان بکارید و بوته های جدیدی از آلوئه ورا داشته باشید.
هرس کردن ریشه ی گیاه آلوورا
اگر قصد هرس کردن ریشه های آلوورا، را دارید بهتر است که آن را در هنگام عوض کردن گلدان انجام دهید. در ابتدا خاک روی گیاه را بتکانید سپس ریشه های بلند و اصلی گیاه را گوتاه کنید و بعضی از ریشه های جانبی را بچینید، سپس ریشه های باقی مانده را تا اندازه ای که 3/2 آن در خاک باشد بکارید و مقداری آبیاری کنید تا بوته آلوورا به گلدان جدید عادت کند.
پس از هرس ریشه های گیاه آلوورا اجازه دهید که به مدت یک روز گیاه در فضای باز بماند تا آسیب ها و بریدگی های ریشه بهبود یابند.
سعی کنید با دقت فقط قسمت های آسیب دیده ریشه را هرس کنید و به قسمت های دیگر ریشه اسیب نزنید و در صورت امکان مقداری گوگرد یا زغال خورد شده روی قسمت های هرس شده بپاشید.